23 Eylül 2009 Çarşamba

İhlas (kulfu) Süresinin Faziletleri


“İhlâs sûresini okumak, bütün Kur'ân-ı kerîmin üçte birine denktir.”

“Kur'ân-ı kerîmin en faziletli sûresi İhlâs sûresidir.”

“Arefe günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları affolur ve her duâsı kabul olur.” Hepsini Besmele ile okumalıdır.

“Kabristandan geçerken, on bir İhlâs okuyup, imanla vefât etmiş mevtaların ruhlarına hediye eden kimseye, oradaki ölülerin sayısı kadar sevap verilir.”

“Yatağa girdiğinde, Fâtiha'yı ve İhlâs sûresini okuyan, ölüm müstesna herşeyden emin olur.”

“Eve girerken İhlâs-ı şerîfi okuyan fakirlik görmez.”

“Kim sabah namazından sonra, İhlâs sûresini 11 defa okursa, o gün kendisine bir günah gelip bulaşmaz. fieytan gayret etse de korunmuş olur.”

“Bir yolculuğa çıkmak isteyen kimse, evinin kapısını çekip ayrılınca 11 defa İhlâs sûresini okursa, o dönünceye kadar Allahü teâlâ onu (evini) muhafaza eder.”

“Kim akşam namazından sonra (konuşmadan) iki rekat namaz kılıp, birinci rekâtinde Fâtiha ve Kâfîrun, ikinci rekâtinde Fâtiha ve İhlâs sûrelerini okursa, yılan, derisinden sıyrılıp çıktığı gibi o da günahlarından öylece sıyrılıp çıkar.”

“Yemeğe başlarken besmele çekmeyi unutan kimse, yemeği bitirince İhlâs sûresini okusun!”

“Kim her gün, 200 defa İhlâs sûresini okursa, borçları hariç, 50 yıllık günahı affedilir.”

“Kim ölüm hastalığında, İhlâs sûresini okursa, kabir azabı görmez. Kabrin sıkmasından emin olur. Melekler onu kanatlarıyla taşırlar ve Sırattan süratli birşekilde geçirirler.”

“Cuma namazından sonra, 7 defa İhlâs ve Mu'avvizeteyn (yani Felak ve Nâs sûrelerini) okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta kazâdan, belâdan ve kötü işlerden korur.”

“Kabristana girince, Fâtiha, Felak, Nâs ve İhlâs sûrelerini okuyunuz! Sevâbını meyyitlere gönderiniz! Sevâbı hepsine ulaşır.”


Bismillahirrahmanirrahim

Kul hüvallahü ehad Allahüs samed Lem yelid ve lem yuled Ve lem yekün lehu küfüven eha.


Anlamı

De ki: "O Allah tek birdir. Allah, o eksiksiz, Samed'dir (Her şey O'na muhtaçtır.) Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir küfüv (denk) de olmadı!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder