23 Eylül 2009 Çarşamba

Kadir Süresi ve fazileti

Ey Cennet yolcusu Kardeşlerim Kadir Süresini okuyanlar süre-i serifenin ismi gibi kadre ererler.

1- "Kadir Süresini 10 kere okuyan kimsenin bin küçük günahı bağışlanır" Hadis-i Şerif.

2- "Kadir Süresini 100 kere okuyan kimsenin kalbine ismi Ä'zamin ilham eder o kimse diledigi kadar dua eder ve duası kabul olur.Yani Cenab-i Hak, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lutfederek verir"

3- "Cuma gecesi Kadir Süresini 1000 kere okuyan kimse Sevgili peygamberimizi rüyasında görür"

4- "Kim ki bir dileği vardır 41 kere okusun.Dileği verilir.(Muradına nail olur)

5- Sabah ve aksam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse şeytanın şerrinden emin olur,cümle sıkıntılardan necat (kurtuluş) bulur"

Şu halde kadir süresini okuyanın tüm dilekleri verilir.Rızkı bol ve kolay olur. Hasta ise şifa bulur.Belalardan uzak kalır.Sihhat ve afiyeti devamlı olur.

Ey Cennet Yolcusu Kardeşlerim Hadisi şerifte Şöyle diyiyor: Bir kimse abdest aldıktan sonra "Kadir Süresini" bir veya üç kere okursa kıyamet günü peygamberlerle beraber hasrolur (diriltilir) Ve abdest alıp kelimeyi sahadet getirerek bu sureyi okursa sekiz cennetin kapısı açılır."istediğin kapıdan gir denir" buyrulmuştur.


Bismillahi Rahmani Rahim

Okunuşu:

inna enzelnahü fi leyletilkadr. Vema edrake ma leyletülkadr.Leyletülkadri hayrum min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verrühu fiyha bi'izni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matla'ılfecr.

Manası:
şüphesiz biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.Bildinmi nedir Kadir Gecesi. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gecede melekler ve Rüh (Cebrail) Rablarının izniyle her iş icin arka arkaya iner. O gece fecrin dogusuna kadar selamettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder